TibroJazz konserter genom åren

2019

6 april Max Lager´s New Orleans Stormpers
Equmeniakyrkan
/2016-max-lagers-2-2.jpg

2018

27 oktober Dixie For You
Biograf Vintergatan 

Dixie For You med Hans Ingelstam, trombon och sång (SE), Lasse Karlsson, klarinett och sång (SE), Claes Rydbeck, banjo, gitarr och sång (SE), Lars Nielsen, bas (DK), Lennie Ekström, trummor (SE) gladde oss alla denna lördagskväll på biograf Vintergatan

 

6 april Papa Piders Jazzband
Millners, Tibro

Så var det återigen dags för besök av Papa Piders Jazzband. Denna gång var konserten på Millners - en nygammal bekantskap.

Goa gubbar från Göteborg, med typisk göteborgshumor med det härligt samspel med publiken och otroligt duktiga musiker. Jamen, bara så njutbart! Och inte nog med det - vilka fantastiska sångare - rena gosskören!


Bandet spelade typiska neworleanslåtar, och skulle en det låtar inte var helt typiska, ja, då arrangerades de snabbt om till det rätta neworleans-stuket.
 

Och som avslutning tackade Papa Pider Jazzband publiken med gånglåt som utmarsch med en speciell tacksång till Tibro och den entusiastiska publiken. Och visst såg vi en och annan, som dansade till den härliga musiken.

Här kan ni lyssna på några låtar från konserten filmade av Hans Grunditz:

https://www.youtube.com/watch?v=JJPmg8tHBsc&t=32s

https://www.youtube.com/watch?v=bweNBwHNkHU

/20180406_213446.jpg /20180406_213411.jpg

2017

23 september Jensens Jazz Serenaders
Kavelbron Event, Tibro
/2017-jensen-jazz-serenaders-2.jpg

Trångt, fullsatt, gemytligt, god mat och många nya besökare - ja, det var kvällens konsert med Jensens Jazz Serenaders på Kavelborn Event!

Denna svensk/danska orkester, som återkom på begäran från 2016 års tradjazzfestival, är ett gäng med fantastiska musiker. Och banjospelaren Nina är helt unik: förutom att hon sjunger och spelar banjo, visslar hon så det låter som om bandet nästan hade ett extra blåsinstrument! "It´s a sin to tell a lie" hade hon ett långt solointro. Publiken jublade!

/2017-jensen-jazz-serenaders-5.jpg /2017-jensen-jazz-serenaders-4.jpg

Orkesterna spelade många klassiker, ibland med lite annorlunda arrangemang och en hel del låtar som kanske inte är helt traditionell new orleans-musik och publiken var hela tiden med på noterna, t o m när Nina sjöng på danska. Orkestern spelade en oerhört behaglig musik och många blev danssugna.

Inför den jublande publiken spelade orkestern som extra nummer "What a wonderful world" och publiken var salig!

"Det här sover vi gott på!"

 

Här kan ni lyssna på ett klipp från konserten:
https://www.youtube.com/watch?v=WLZ-zbNYdKw

https://www.youtube.com/watch?v=TGE-tcBj1tY

 

31 mars Swing Brothers
Kavelbron Event, Tibro

Swing Brothers bjöd på en härlig blandning av swing, new orleansjazz, Duke Ellingon mm Allt framfört av duktiga musikanter. Och som alltid när göteborgare är i farten blev det mycket humoristiskt mellansnack./20170331_192343.jpg

Och nog blev man danssugen och publiken uppmanades att dansa, men ingen var modig nog, förrän efter pausen då två herrar stuffade runt lite försiktigt. Då blev det lite fart på dansen, när det svängde som bäst. 

/20170331_205403.jpg /20170331_181118.jpg

I pausen lottades som vanligt CD-skivor från orkestrar som besökt TibroJazz.  

2016

28 oktober 2016 Max Lager´s New Orleans Stompers
Kavelbron Event, Tibro

  

En härlig kväll på Kavelbron Event med göteborgsbandet Max Lager´s New Orleans Stompers. Bra med publik, god mat och gladjazz med tryck!

 

Bandet spelade musik som är omedelbar, lättillgänglig och mycket svängig. Med härliga musiker och duktiga sångare tolkade bandet många av jazzens storheter på sitt eget sätt.

   

Bandet bestod denna kväll av Ulf Albrektsson, piano/sång, Lennart Carlsson, trummor, Bo Ericsson, trumpet/kornett, Ored Borgsund, bas, Anders ”Rulle” Rylander, banjo/sång, Peter Trägårdh, trombon/sång samt Leif Sivertsson, som på klarinett ersatte Anders "Anton" Ekström, som numera slutat i bandet.

2016

2 april 2016 Dixie Talks
Kavelbron Event, Tibro

/2016-dixie-talks-1.jpg

Bandet Dixie Talks från Örebro hälsades åter välkomna till Tibro och Föreningen TibroJazz - det var fem år sedan de spelade på Tibro Tradjazz Festival. Trots ganska få föranmälningar strömmade publiken till och det blev en gemytlig kväll på restaurang Kavelbron med mycket god mat och fika med ett överflöd av smörgåsar och bakelser.


Dixie Talks bjöd på många klassiker, bl a mångas favorit "Just a closer walk with thee" och en eldig tango, som Louis Armstrong tidigare gjort - här i en härlig tradjazzversion med den fenomenala sångerskan Elisabeth Vallhagen. Bandet spelade Povel Ramels travesti på jazzmusik "Fat Mamy Brown", som framfördes med bravur av Elisabeth - vilken röst!

         /2016-dixie-talks-2.jpg        

Ja, det var fullt ös och en härlig stämning hela kvällen. Det blev t o m lite dans mellan borden! Bandet fick framföra flera extranummer - publiken blev aldrig nöjd!

/2016-dixie-talks-4.jpg /2016-dixie-talks-5.jpg 

2015

24 oktober 2015 Papa Piders Jazzband
Kavelbron Event, Tibro

Gudabenådade musiker i bandet Papa Piders från Göteborg bjöd på en fartfylld, musikaliskt högtstående konsert på Kavelbron Event. Publiken njöt av god mat,
hög stämning och en fantastisk och mycket varierad musik förutom en hel del skönsång. Göteborgshumorn flödade, ibland tog det en stund innan polletten
trillade ner för oss Skaraborgare.
 

Ja, det var verkligen en högtidsstund för alla tradjazzälskare med stående
ovationer. Och som avslutning tackade Papa Pider Jazzband publiken med
en speciell tacksång till Tibro och den entusiastiska publiken.

 

2015

17 april 2015 Dixieland Rednecks II
Kavelbron Event, Tibro

2014

14 november 2015 Second Line Jazzband
Millner´s American Café

Knôkat och gemytligt var det på Millners Café på fredagskvällen, när Second Line från Göteborg drog in som en frisk fläkt – fullt ös från första stund – orkestern fick verkligen publiken i sitt grepp.

     

Det är inte svårt att förstå att detta är ett av Sveriges populäraste tradjazzband. De är otroligt skickliga musiker, växlar stil och musikaliska inriktningar ideligen under programmet. Dessutom har de ovanligt välsjungande vokalister Och de har en underfundig humor, främst förmedlad av frontfiguren Niklas Karlsson, som var en stor del av underhållningen mellan låtarna. När sedan trummisen Johan Horner drog ett fem minuter långt trumsolo, visste publikens förtjusning inga gränser.

Konserten gavs på mångas begäran, vilket märktes. I publikvimlet fanns besökare från Karlstad, Trollhättan, Örebro, Mullsjö och givetvis närområdet förutom tibropublik.

2014

4 april 2014 Peoria Jazzband
Kavelbron Event, Tibro

2013

4 oktober Second Line
Millner´s American Café

2013

5 april Mississippi Seven
Kavelbron Event

2012

11 november Maz Lager´s
Kavelbron Event

2012

12 maj Vaestre Jazzvaerk
Kavelbron Event

2012

29 januari Swing Cats
Hotell Snickaren

2011

18 november  Jesse´s New Orleans Band
Millner´s American Café

2011

13 april Derek Winters and His Swedish Pals
Millner´s American Café

2010

22 oktober  Mysto´s Hot Lips
Millner´s American Café

Välkommen

till
Föreningen TibroJazz

 

Nyhetsbrev

Länkar